Proef de prof

Op maandag 17 oktober geven wij het officiële startschot voor de studiekeuzebegeleiding naar het hoger onderwijs. Dit begeleidingstraject noemen we Wijs naar hoger onderwijs en we starten met de infoavond Proef de prof, in zaal-R van onze vertrouwde campus. Je krijgt die avond gedetailleerde informatie over de BAMA-structuur in het hoger onderwijs, het systeem van studiepunten, de verschillen tussen hogeschool en universiteit, de gemiddelde studie-inspanning die tot succes leidt … een must voor jou en je ouders. Tijdens het tweede gedeelte van de infoavond kan je een keuze maken uit maar liefst acht proeflessen, gegeven door echte lesgevers uit het hoger onderwijs. We verwelkomen professoren van de KU Leuven en Maastricht University en docenten van UCLL (voorheen KHLim), PXL en hogeschool Zuyd. Behalve de proeflessen staan ook een sessie rond studiekeuze en een infosessie over studeren in Nederland met een Belgisch diploma op het programma.

Na afloop van twee proeflessen van een half uur verwelkomen we je graag op onze studiekeuzemarkt, waar je onder het genot van een drankje rustig de verschillende infostandjes van de hogescholen en universiteiten kan bezoeken. Professoren, docenten en voorlichters staan jou en je ouders graag te woord. De infoavond start om 19.00u en duurt tot ongeveer 21.30u

 

Overtuigd? Klik dan op deze link om je in te schrijven voor Proef de prof!

Scholengemeenschap ontvangt uniek kwaliteitslabel!!

LEGO Education Innovation School

Het LEGO Education Innovation School of kortweg LEIS-logo is een kwaliteitslabel dat enkel wordt uitgereikt aan die scholen die voldoen aan een aantal voorwaarden zoals:

* het aanbieden van 'hands-on, minds-on' onderwijs 
* het verzorgen van train the trainer opdrachten
* beschikken over eigen LEGO Education Junior coaches

Alle ankerscholen binnen het project Ontdek Techniektalent voldoen aan deze voorwaarden en ontvingen hun eigen LEIS-certificaat.

Het kwaliteitslabel uniek is in de wereld!

Van harte proficiat!

Kijk ook op: http://www.ontdektechniektalent.be

Studeren in Vlaanderen?

Wat betekent eerste, tweede en derde graad?

Studeren in Vlaanderen?

De schooltijd tussen het lager en het hoger onderwijs, wordt in het Vlaamse onderwijs secundair onderwijs genoemd, perfect vergelijkbaar met het middelbaar onderwijs in Nederland. Leerlingen starten op de leeftijd van 12 jaar (onmiddellijk na de basisschool of het Nederlandse Groep 8 dus) in het secundair onderwijs. Dit duurt in principe 6 schooljaren (in bepaalde gevallen is een 7de jaar mogelijk), verdeeld in 3 graden van telkens 2 leerjaren. De 1ste graad sluit dus aan op het basisonderwijs en bereidt via keuzepakketten en basisopties voor op de studierichtingen en belangstellingsgebieden van de 2de graad.

1ste graad      1ste leerjaar
                             2de leerjaar                            
                            12 – 14 jaar

Vestigingen:
Maaseik - Pelserstraat - +32 89 56 32 32
Neeroeteren - Zandbergerstraat - +32 89 86 46 65
Kinrooi - Kloosterstraat - +32 89 70 25 43
__________________________________________________________________

2de graad      1ste leerjaar 
                             2de leerjaar                            
                             14-16 jaar

Campus Harlindis en Relindis
Weertersteenweg 135A
3680 Maaseik
___________________________________________________________________

3de graad      1ste leerjaar
                             2de leerjaar
                           (3de leerjaar)                          
                            16-18 jaar

Campus Harlindis en Relindis
Weertersteenweg 135A
3680 Maaseik                   

Oud-leerlingenevent

 Geslaagde eerste editie

Op vrijdag 11 maart 2016 vond voor de eerste keer ons oud-leerlingenevent plaats. Dit event kaderde in het gehele traject van studiekeuzebegeleiding van onze zesdejaars (AT, TT en TP). Alle oud-leerlingen van onze scholengemeenschap (afstudeerjaren 2012-2013, 2013-2014 en 2014-2015) waren voor dit event uitgenodigd. Maar liefst meer dan 260 oud-leerlingen gingen op deze uitnodiging in!

Tussen 20.00u. en 21.00u. vonden in zaal R tafelgesprekken plaats: onze zesdejaars leerden de ervaringen van hun voorgangers in het hoger onderwijs kennen. Vanaf 21.00u. stond de avond pas helemaal in het teken van nostalgie. In zaal C kwamen vele herinneringen aan bod in de gesprekken tussen de oud-klas- en jaargenoten. Oude klasfoto's, filmpjes van voorbije laatstejaarsreizen, muziek, hapjes en ook wel wat drank zorgden voor een zeer gezellige sfeer. Bedankt aan iedereen die aanwezig was ... op naar een tweede editie?

Klik op onderstaande foto voor meer foto's!

Print-vriendelijke versiePDF versie