Tombola

Met de kijkdagen organiseert onze scholengmeenschap samen met het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jansberg de jaarlijkse tombola. Ook dit jaar zijn er 100 prijzen te winnen! De loten worden vanaf eind april verkocht door onze leerlingen aan de prijs van 1 euro per lot. Meer informatie over de tombola, de prijzen, bekendmaking van de uitslag en afhalen van de prijzen? 
Klik op de afbeelding!

Oud-leerlingen spreek nog eens af op de kijkdagen!

Oud-leerlingen, willen jullie met vroegere klasgenoten samen een bezoek brengen aan onze KIJKDAGEN?

  • Duid een contactpersoon aan die ons voor 15 juni via dit formulier meldt:

          o   de naam en het schooljaar van je vroegere klas;

          o   met hoeveel klasgenoten jullie samen op bezoek komen;

          o   wanneer jullie ons willen bezoeken: zaterdag of zondag + het juiste uur.

          o   hoeveel extra personen (partner en/of kinderen?) jullie meebrengen.

  • Wij zorgen voor een gezellige tafel waaraan jullie kunnen bijpraten met enkele gratis drankjes voor jullie onze kijkdagen te bezoeken.

Verhuur van onze infrastructuur

Onze scholengemeenschap beschikt over verschillende modern ingerichte les- en praktijklokalen. Bedrijven en organisaties kunnen onze vaklokalen huren voor opleidingen en seminaries. Tevens hebben wij een internaat dat tijdens de schoolvakanties verhuurd wordt. Daarnaast is er een ruime sporthal met aanliggende sportvelden.

Ook onze polyvalente zaal en verschillende vergaderlokalen stellen wij graag ter uwer beschikking. 
Voor meer informatie hierover klik hier!

Studeren in Vlaanderen?

Wat betekent eerste, tweede en derde graad?

Studeren in Vlaanderen?
De schooltijd tussen het lager en het hoger onderwijs, wordt in het Vlaamse onderwijs secundair onderwijs genoemd, perfect vergelijkbaar met het middelbaar onderwijs in Nederland. Leerlingen starten op de leeftijd van 12 jaar (onmiddellijk na de basisschool of het Nederlandse Groep 8 dus) in het secundair onderwijs. Dit duurt in principe 6 schooljaren (in bepaalde gevallen is een 7de jaar mogelijk), verdeeld in 3 graden van telkens 2 leerjaren. De 1ste graad sluit dus aan op het basisonderwijs en bereidt via keuzepakketten en basisopties voor op de studierichtingen en belangstellingsgebieden van de 2de graad.

1ste graad

1ste leerjaar
2de leerjaar
12 - 14 jaar

Vestigingen:
Maaseik - Pelserstraat
Neeroeteren - Zandbergerstraat
Kinrooi - Kloosterstraat

+32 89 56 32 32
+32 89 86 46 65
+32 89 70 25 43

2de graad

1ste leerjaar
2de leerjaar
14 - 16 jaar
Campus Harlindis en Relindis
Weertersteenweg 135A
3680 Maaseik
 

3de graad

1ste leerjaar
2de leerjaar
(3de leerjaar)
16 - 18 jaar
Campus Harlindis en Relindis
Weertersteenweg 135A
3680 Maaseik
 

 

Veiligheid, hygiƫne, innovatie & duurzaam ondernemerschap bij Campina in Born!

Op donderdag 4 mei 2017 mochten de leerlingen van 3 economie een kijkje nemen bij de productie van Goudse kaas in de Campina-vestiging in Born. Ze kregen er een boeiende presentatie van de HR-manager, gevolgd door een indrukwekkende rondleiding.

 

Solliciteren kan je leren

De leerlingen van 6 handel en 6 secretariaat-talen kregen een sollicitatietraining van Kitty Joosten en Mark Leeuw, recruiters bij Profcore. CV en motivatiebrief werden in de lessen Nederlands voorbereid en toegelicht tijdens een voorstelronde. Nuttige tips bij het opstellen van een cv een LinkedIn profiel kregen ze via website tools zoals Do you Buzz, Resume en Visualize.

In de eerste interactieve ronde moesten de leerlingen zichzelf te googelen als bewustwording van de invloed van sociale media. Daarna maakten ze een LinkedIn-profiel aan om hun zakelijk netwerk open te trekken.  Een aantal stellingen over gepaste houding en voorkomen werden uitvoerig besproken en door de leerlingen beoordeeld.  Als afsluiter leerden de leerlingen zichzelf, hun competenties en toekomstvisie te verwoorden in een elevator pitch. Voor de leerlingen van de leertrajecten Theoretisch-Technisch en Technisch-Praktisch volgen nog sollicitatietrainingen, ook in het kader van de Jobmarkt van Mosa-IC.

Harlindis en Relindis Maaseik wint de Vlaamse houtproef tweede jaar op rij!

De Vlaamse houtproef, een initiatief van de ‘Confederatie Bouw van de Vlaamse schrijnwerkers’, is een leerlingenproef waar techniek en vakkennis centraal staan. Doel is om de opleiding tot en het beroep van houtbewerker onder de aandacht te brengen en zo jonge mensen te overtuigen om zich verder te verdiepen in vele aspecten van dit vak. Bij de houtproef maakt elke leerling die de richting hout of schrijnwerkerij volgt, in de school een werkstuk in de vorm van een modern tafeltje. Dat gebeurt onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een professionele vakjury. In Limburg namen ruim 190 leerlingen uit 14 scholen deel. De Confederatie Bouw nodigde op vrijdag 19 mei 26 genomineerde leerlingen samen met hun ouders uit voor de prijsuitreiking in het Provinciehuis te Hasselt.

Harlindis en Relindis grootste slokop

De leerlingen van Harlindis en Relindis Maaseik namen voor het tweede jaar deel aan deze toch wel vaktechnisch moeilijke proef in de categorie BSO. Vorig schooljaar haalden ze de eerste, tweede en vierde prijs binnen. Met 14 genomineerde leerlingen (op een totaal van 26) was het dit jaar nog beter! Een mooi bewijs dat de leerlingen over voldoende vakkennis beschikken die met passie en gedrevenheid aangeleerd wordt. Laureaten waren Jelle Dirckx uit Rotem met de eerste prijs, Daniëlle Joris liet met haar tweede prijs zien dat houtbewerking ook weggelegd is voor meisjes. Jens Bongaerts en Niek Verhaeg deelden samen de derde plaats en zo was het podium volledig ‘Harlindis en Relindis’ gekleurd. De andere leerlingen van Harlindis en Relindis kaapten ook alle andere prijzen weg binnen het BSO. 14 leerlingen door enkele ex aequo’s binnen de top 10, toch wel uniek! De laureaten werden gehuldigd en voor elke genomineerde leerling was er een waardevolle prijs. Achteraf werd nog druk nagekaart op de receptie die aangeboden werd door de Confederatie Bouw! De 5 leerlingen met de hoogste score per categorie zullen Limburg vertegenwoordigen op Vlaams niveau… Onze leerlingen wachten alleszins in spanning af of ze op 9 juni voor het BSO richting Sint-Niklaas mogen trekken!

Op de foto zie je de 14 genomineerde leerlingen van Harlindis en Relindis Maaseik met uiterst rechts winnaar Jelle Dirckx uit Rotem en Danielle Joris 6de van links die als meisje de tweede plaats behaalde!

Print-vriendelijke versiePDF versie
Comments