FLL 24 november 2017 PXL- Hasselt

De leerlingen Industriële wetenschappen in de vestiging 1ste graad van Neeroeteren, namen met team ‘Mosa-RT’ deel aan de finale van First lego League in PXL te Hasselt. Met een intensief project van drie maanden onderzochten ze hoe we dagdagelijks water gebruiken, transporteren en hergebruiken. Met JM- Construct als peterbedrijf, probeerden ze door onderzoek en gesprekken met experten tot nieuwe uitvindingen en slimme oplossingen te komen. Dit moesten ze verdedigen voor een ‘Project- jury’  en ‘Core Values- jury’. Voor de Legowedstijd ontwierpen, bouwden en programmeerden ze een robot om 10 missies uit te voeren op het wedstrijdparcours. 

Vicaris-generaal zegent Mariabeeld en Groenkapel

De vestiging Neeroeteren van de eerstegraadsschool Harlindis en Relindis ligt verscholen in het groen van Neeroeteren. Daar wordt ook volop ingezet met de Dorperveldpoel. En nu is er ook een Groenkapel!

“Het begon met de boomstam die we van de papa van Rune Eertmans hebben gekregen”, vertellen de leerkrachten pastoraal, “Guido Boesmans is met zijn leerlingen Hout-Snijwerk aan de slag gegaan om daaruit een mooi Mariabeeld te maken.” Het geheel komt in een groene ruimte en de Groenkapel was een feit. Na een stemmige viering met alle leerlingen in de kerk van Waterloos, werden Groenkapel en Mariabeeld ingezegend door vicaris-generaal Jaak Janssen, zelf een oud-leerling van de scholengemeenschap.

Wil je meer zien? Klik hier!

Scholenveldloop EGS Kinrooi 2017-2018

Woensdag 20 september was het zover, de jaarlijkse veldloop van EGS Kinrooi. Ook dit jaar gaven de leerlingen het beste van zichzelf in de Goort.
De meisjes van het eerste jaar mochten als eersten starten, gevolgd door de jongens van het eerste, daarna kwamen de meisjes en jongens van het tweede middelbaar aan de beurt.
Op het einde van de veldlopen volgde nog een prijsuitreiking.

Aan alle leerlingen wensen we een dikke proficiat. Deelnemen was wel degelijk belangrijker dan winnen!
Aan de mama's, papa's, andere supporters, bedankt voor jullie steun. 

wil je weten hoe het er aan toe ging tijdens de veldloop? Klik hier!

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

     

Comments