Het internaat waar je thuis kan zijn

Het internaat op onze onderwijscampus biedt plaats aan zowel meisjes als jongens. Daarbovenop zijn de 79 (individuele) kamers allemaal voorzien van alle moderne comfort!

Het internaat is toegankelijk voor leerlingen van één van de scholen van de Katholieke Scholengemeenschap Harlindis en Relindis maar ook aan leerlingen van basisscholen of andere scholen in de regio. 

Wat heeft het internaat jou te bieden?

  • een gevoel van thuis zijn en thuiskomen in een toffe groep
  • studiebegeleiding op maat
  • 79 individuele kamers, voorzien van alle comfort
  • draadloos internet
  • ruimtes voor sport en spel
  • groene en inspirerende omgeving

In ons internaat stellen wij de intern centraal. We proberen dan ook de jongeren te vormen tot relatiebekwaamheid en door studiebegeleiding op maat ieders talenten maximaal te ontplooien. Na al dat gestudeer zijn er heel wat mogelijkheden om te ontspannen. 

We beschikken over een goed uitgeruste recreatiezaal met tv, meerdere gezelschapsspellen, voetbalspellen, biljart, pooltafel, computerhoek, enzovoort. Daarnaast zijn er ook uitgeruste leefruimtes per graad met salonhoek, tv, dvd, etc. Als je liever sportief bezig bent mag je gebruik maken van de polyvalente sportzaal of de looppiste, voetbalveld,... Op woensdagmiddag zijn er zelfs extra activiteiten zoals een bezoek aan een pretpark, een sub-tropisch zwembad, autosalon, paintball,... Keuze zat dus.

Ons accent ligt dan ook niet op gedetailleerde voorschriften maar op de erkenning van ieders persoonlijkheid en talenten. Kortweg, wij zorgen ervoor dat de jongens en de meisjes zich thuis voelen!

Studiebegeleiding met de juiste methode en regelmaat

De leerlingen worden per graad en per onderwijsvorm ingedeeld. 

  • De jongsten, van het 1ste en 2de leerjaar A en de leerlingen van het basisonderwijs, volgen studie in de studiezaal. Zij moeten vooral leren leren.
  • Van de internen van de 2de en 3de graad veronderstellen wij dat ze reeds zelfstandig kunnen studeren. Zij studeren op hun studio kunnen op vastgestelde tijdstippen het internet raadplegen
  • De leerlingen van 1ste leerjaar B volgen studie in de studiezaal onder leiding van een aparte opvoeder . 

Wij proberen hen, indien zij die nog niet voldoende hebben, een methode bij te brengen om het studeren te vergemakkelijken. Het aanreiken van studietips is daarbij noodzakelijk.
Regelmaat is één van de pijlers om tot maximale resultaten te komen. Daarom beginnen en eindigen alle studies op vaste tijdstippen.

Internaatgids

klik op afbeelding!

Print-vriendelijke versiePDF versie