Week van de veiligheid 23 tot 27 oktober 2017

Jaarlijks wordt er één week georganiseerd die als nationale Week van de Veiligheid bekend staat.
De reden hiervoor is om ondernemers en hun personeel, maar ook scholen, bewust te maken van het belang van het nemen van preventieve maatregelen. Om deze reden organiseert onze scholengemeenschap verschillende sensibiliseringsacties per leerjaar.

Stratenloop maandag 16 oktober: de tijden!

Ben je benieuwd naar de tijden die zijn gelopen?

Klik dan hier!

Wij wensen alle deelnemers een dikke proficiat. Via deze link kan je ook het fotoalbum bekijken.

Uitstap 5 Latijn naar Trier op 21 en 22 oktober

De kogel is door de Dom (van Trier)! Ook dit jaar maken de 5des Latijn en Grieks tijdens het weekend  van 21 en 22 oktober kennis met de meest Romeinse stad boven de Alpen, Trier aan de Moezel, een voorsmaakje van Rome aan de Tiber! We zijn deze keer met een klein groepje, maar in deze 'gemütliche' stad en omgeving zal dat alleen nog gezelliger worden! Een plezierige reis gewenst, maar ook niet alleen een plezierreis: een groots verleden wacht ons ...

Crea 2018

De inschrijven van crea 2018 Highschool zijn van start gegaan. Denk eraan om je voor onderstaande datums in te schrijven!

Mail hiervoor het inschrijfformulier, in het vak crea op smartschool, naar crea [at] kasomk [dot] be

Internationale vierdaagse Summerschool chemie TU Eindhoven met Jill en Thomas

Jill en Thomas (6 Techniek-wetenschappen) op internationale vierdaagse Summerschool chemie TU Eindhoven

Harlindis en Relindis doen een stap opzij voor Mosa-RT

Mosa-RT met als baseline ‘Ruimte voor Talent, grensverleggend’, wordt op 1 januari 2018 de nieuwe naam van Katholieke Scholengemeenschap Harlindis en Relindis Maaseik-Kinrooi. Mosa-RT (je spreekt het uit als Mozart) maakt duidelijk waar de scholengemeenschap voor staat, zo geeft men aan.

“We zetten in op de belangstelling en talenten van onze leerlingen: Dat motiveert immers meer dan een studiekeuze op basis van aso, tso of bso”, zo vertelt directielid Franky Hungenaert van de Scholengemeenschap. “Ons brede studieaanbod, al vanaf het eerste jaar, is een èchte troef, want zo kan je uitproberen wat je graag doet en goed kan en dan verhoogt de kans dat je de juiste studierichting kies in het derde leerjaar. Het helpt ook dat wij vanaf het derde leerjaar 23 studierichtingen hebben en vanaf het vijfde leerjaar zelfs 44. Onderweg bijsturen kan zonder dat je van school hoeft te veranderen en dat is een goed recept om goesting te kringen in leren en goede cijfers te halen”, aldus Hungenaert.

Harlindis en Relindis Maaseik wint de Vlaamse houtproef tweede jaar op rij!

De Vlaamse houtproef, een initiatief van de ‘Confederatie Bouw van de Vlaamse schrijnwerkers’, is een leerlingenproef waar techniek en vakkennis centraal staan. Doel is om de opleiding tot en het beroep van houtbewerker onder de aandacht te brengen en zo jonge mensen te overtuigen om zich verder te verdiepen in vele aspecten van dit vak. Bij de houtproef maakt elke leerling die de richting hout of schrijnwerkerij volgt, in de school een werkstuk in de vorm van een modern tafeltje. Dat gebeurt onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een professionele vakjury. In Limburg namen ruim 190 leerlingen uit 14 scholen deel. De Confederatie Bouw nodigde op vrijdag 19 mei 26 genomineerde leerlingen samen met hun ouders uit voor de prijsuitreiking in het Provinciehuis te Hasselt.

Harlindis en Relindis grootste slokop

Bedrijfsbezoek bij Campina in Born

Om te leren over veiligheid, hygiëne, innovatie en duurzaam ondernemerschap brachten op donderdag 4 mei de leerlingen van 3 economie een bezoek bij Campina in Born.

Hier kregen ze een boeiende presentatie van de HR-manager om daarna een indrukwekkende rondleiding te krijgen. Ze kregen dus een goede kijk op de productie van Goudse kaas.

Solliciteren kan je leren

De leerlingen van 6 handel en 6 secretariaat-talen kregen een sollicitatietraining van Kitty Joosten en Mark Leeuw, recruiters bij Profcore. CV en motivatiebrief werden in de lessen Nederlands voorbereid en toegelicht tijdens een voorstelronde. Nuttige tips bij het opstellen van een cv een LinkedIn profiel kregen ze via website tools zoals Do you Buzz, Resume en Visualize.

In de eerste interactieve ronde moesten de leerlingen zichzelf te googelen als bewustwording van de invloed van sociale media. Daarna maakten ze een LinkedIn-profiel aan om hun zakelijk netwerk open te trekken.  Een aantal stellingen over gepaste houding en voorkomen werden uitvoerig besproken en door de leerlingen beoordeeld.  Als afsluiter leerden de leerlingen zichzelf, hun competenties en toekomstvisie te verwoorden in een elevator pitch. Voor de leerlingen van de leertrajecten Theoretisch-Technisch en Technisch-Praktisch volgen nog sollicitatietrainingen, ook in het kader van de Jobmarkt van Mosa-IC.

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

     

Comments